Seeneralli 2010 Tõstamaa metsades

Sellel aastal kogunesime seeneralli starti 18 septembril. Ilm ei olnud parimate killast aga ega selle pärast seened kunagi ei ole korjamata jäänud. Seentele ja seenelistele meeldib märg ja seda märga muudkui taevast alla tuli. Metsas oli vaatamata kõledale ilmale väga tore jalutada. Kui suurema puu alla vihma eest peitu pugesid ja vaikselt seisid, siis võisid kuulda kuidas seened kasvasid. Suuremad seened kasvasid lirtsudes, nii et mätaste vahelt pritsis vett, väiksemad pilvikud aga kerkisid sambla vahelt pisikese susinaga, umbes nagu uss oleks märja rohu sees roomanud. Võib-olla oligi uss, kes teab.
Igatahes ilma läks peale lõunat paremaks ja näitas korra päikestki. Seenelised said ka oma korvid täis. Mis sa hing veel paremat tahad...

Võistlusklassid valitakse alles siis kui seenekorvid on koju toodud. Seekord oli fortuuna siis armuline vähestele ja võistlusklassiks valis: "Kõige rohkem pilvikuid". Enamus seenelistest oli selle seeneliigi ilmselt metsa jätnud, aga õneks mitte kõik - neljal seenelisel neid ikka leidus:
Riho 0,44 kg,
Triin 0,48 kg,
Kersti 0,55 kg
Anneli 1,48 kg.

Auhinnaks siis au, kuulsus ja sponsor Ago poolt väljapandud auhind. Seenehulluks (Suurim söögiseen) tituleeriti siis Merik 25,5 cm kübaraga võiseenega, teiseks Marge 24,4 cm suursirmikuga. Vance seksikama seene valimisel jõudsid auhinnani Kersti ja Vance ise (!?!?!)

Põhiauhinnad jagunesid järgmiselt:

Seenerally Gränd Prix!

Üldvõitja
Anneli!

Seenehull!

Seenehull
Merik!


Vaadake ka pilte sellest toredast üritusest...



Mida rääkisid metsalised...