Ahvenapäevad 2013 Ermistus
26-28 juulil


Seekordsed Ahvenapäevad on taas ajalooks saanud. Toredad päevad täis toredaid tegevusi koos toredate inimestega on kiirelt möödunud. Loodame, et osalejad jäid rahule.

Suurimad tänud osalejatele, korraldajate abistajatele ning korraldajatele. Kui kellelgi oli üritusega seoses kulutusi, mida seltsi rahadest peaks hüvitama - andke palun teada. Hüvitame. Kellel on seoses üritusega Seltsi ees kohustusi (näiteks osalustasu) võiks ka selle seltsile hüvitada. Oleksime äärmiselt tänulikud.

Nagu seekordsed mõõduvõtmised kalapüügis ja Krasnaja mängus näitasid, on konkurents suurenenud ning võitjate prognoosimine pea ilmvõimatuks muutunud. Ahvenapüügi Gränd Prix läks seekord (pisut üllatuslikult, aga täiesti teenitult) meie presidendile Veinule. Tulemusega 1.31 kg (suurim 32,1 cm). Seljateades sellised meistrid nagu Ülar Tuisk 1,10 kg (II koht, suurim 26,4 cm), minister Mareki 0,70 kg (III koht, suurim 28,3 cm). Kokku püüti välja 6,21 kg ilusat suitsutamist väärt ahvenat.

Suurima ahvena tiitel läks Argole, kes juba teist aastat järjest jäi teistele sellel alal püüdmatuks (suurim ja vist ka ainuke 32,5 cm, 0,43 kg)

Krasnaja võitja tiitel "Musta hobusena" võistlusse tulnud (st esmakordselt osalenud) Ülar Tuisule, kes pingelises lõpuheitluses suutis alistada Jaspar Jaansoo. Krasnajas on toimumas tõeline põlvkondade vahetus, kus nii-nimetatud "Vanadel Kaladel" finaali erilist asja enam pole - ainsana suutis seda seekord Jansa, aga temagi laeks jäi finaali viimane ehk 9. koht. Edetabeli liidirikoht ja kuulus meistrikaabu jäi küll jätkuvalt Argole (punkte 37), aga tema edu jäitajate ees kahanes märkimisväärselt: Jaspar Jaansoo (31), Art Lestberg (27), Frieda Kriisa (26). Kas järgmisel aastal toimub Argo kolmeaastase valitsusaja lõpp, see selgub juba aasta pärast (tõenäoliselt 26 juulil 2014)?

Auhinnalaud oli traditsiooniliselt rikkalik, millele andsid panuse nii Selts kui meie head sponsorid. Ahvenapüügi ja Krasnaja meistrile pani Selts välja piletid etendusele "Vanameestesuvi" (kummalegi koos kaaslasega). Lisaks kalapüügiks vajalikku värki firmalt Salmo (tänud Aarel Karolinile). Suurima ahvena püüdjat jääb ehitima ka Vance Savikoja poolt tehtud medal.

Aboluutseks "Heeringaks" osutus kahjuks Alar, kelle paatkonna püügipäev lõppes juba esimestel minutitel mootoririkke tõttu. Kahju.

Selleks korraks siis kõik. Külastage ikka meie kodulehekülge ka kuhu lähiajal ilmuvad ehk ka pildid, täpsemad kokkuvõtted ning osalejate kommentaarid.

Püügiprotokoll ja Krasnaja tulemused ja paigutus järgmiseks aastaks.

Püügiprotokoll 2013   Krasnaja tulemused 2013   Krasnaja paigutus 2014

Tervitades, Juhatus

Võitjad olid aga seekord siis järgmised:

Gränd Prix!

Gränd Prix!
Rain!

Suurim Ahven

Suurim Ahven!
Argo!

Krasnaja võitja!

Krasnaja võitja!
Ülar!




Sahinad....